Sån här är jag!

Jag är större än Bonnie. Mycket större. Men inte alls lika stor som Viile och Stinaponken. Jag är liksom mycket smalare och smidigare. Stina och jag har likadana halsband, hans går nätt och jämt om hans hals och på mitt är det massor kvar. Så här såg jag ut när jag var liten, nu är jag större.

Stinaponken, Putte och Viile i köksfönstret. När Putte var liten.
Stinaponken, Putte och Viile i köksfönstret. När Putte var liten.

Jag låter mycket mer än Stina. När jag ska säga nåt öppnar jag hela munnen på vid gavel och skriker med min höga, pipiga röst. Jag hörs. När jag ser en fågel måste jag hacka med munnen, precis som min mamma Elsa gjorde.

Min päls är ljusgrå/brun/vit melerad. Mina tassar är vita. Ögonen är bärnstensfärgade, brungula, och min nos är hallonfärgad. Det har jag efter min mamma.

Man måste gömma saker. Jag gömmer under mattor och sånt. När Stina råkade kissa på golvet för han blev rädd hjälpte jag till och drog mattan över. Man måste gömma all mat för det kan ta slut. Ofta finns inget att gömma under och då får man försöka krafsa över diskmaskinen eller en stol eller nåt. I värsta fall får man ta luft, det går också. Det klirrar när man gräver över husses kaffekopp med pennor.

Du och jag Stina, du och jag.
Du och jag Stina, du och jag.
Älskar dig, husse.
Älskar dig, husse.

Jag älskar allt och alla!!! Vill tvätta alla! Springer fram och vill hälsa! Jag tycker om pussar, kramar, att bäras, alla jag träffar, att leka. Jag tycker också om mat. Älskar att gå ut. Jag kan flyyyyga över alla krukorna när jag hoppar ut. När jag somnar eller tänker på nåt glömmer jag ofta tungspetsen utanför munnen.

Putte sover med tungan på vädring, beredd att börja tvätta dig.
Putte sover med tungan på vädring, beredd att börja tvätta dig.

Dammsugaren är jättekul och sopborsten också. Om man hänger sig fast kan man åka med!

All mat är god, nästan. Till exempel broccoli, tortillabröd, alla andra bröd, gammalt bröd, kakor, knäckebröd, blomkål, sånt som finns i kompostpåsen, majskolvar, all fisk, räkor, all fågel (fast skatan tog husse ifrån mig), allt kött, kalvsylta, mjukost, fiskarnas mat, fåglarnas mat. Jag äter ALLT. Utom jordgubbar. Dom är jag rädd för.

Allt kan man leka med. Fast påsar är jobbiga, man fastnar i handtagen.