Stinaponken och Git

Jag var modig. Jättemodig.

Jag är ju skygg, många har inte ens sett mig. Gissa om jag pös iväg när det kom en massa mussar! Det var bara en av mussarna som jag vågade hälsa på och hon fick till och med klappa mig. Och, ni tror inte det är sant, jag strök mig mot henne! Jodå, det gjorde jag. Visst var det modigt?

Stinaponken och Git
Stinaponken och Git

Jag blev så uppmuntrad så jag vågade rentav blinka lite till en av de andra mussarna, den som hette Ylva. Hon blinkade tillbaka som man ska göra. Det är god ton, det vet varenda katt.

 

Gunnar

Jag har fått ligga i en säng!

En matte som övernattade vid musseträffen heter Ylva. Hon är väldigt trevlig. Inte nog med att hon kom på att jag gillar att bli kliad under hakan. Jag fick också prova hennes säng. Jag har aldrig varit i en säng innan för jag har inte vågat, här är ju redan upptaget med andra katter. Men hennes säng var ledig så den testade jag och det var mysigt.

 

Gunnar
Gunnar

 

Putte leker med Git

Vi har träffat mussar

Det har varit musseträff och vi har fått leka! Riktigt roligt har vi haft. Undrar du vad mussar är? Mattar och hussar, såklart.

Här är jag och matte Git. Hon är rolig att leka med, matte Git. Vi lekte ute på gräsmattan, Gunnar fick också vara med. Hon kastade ringar och leksaker och vi galopperade efter. På nätterna som jag i hennes säng, för att kolla så hon inte lekte i smyg med Gunnar medan jag sov.

 

Git och Putte
Git och Putte

 

Putte leker med Git
Putte leker med Git

 

Vinnande katter

Matte utställd på kattmässa

Matte har varit på kattmässa för att marknadsföra sin barnbok om Bonnie. Alla katter i familjen är glada att de slapp och fick vara hemma dessa vackra vårdagar… Det var på Sydkattens stora internationella kattutställning med ca 600 deltagande kissar. Här är någar foton från utställningen:

Matte mötte två katter hon kände.

Det var dels Gandalf, som är bekant med Bonnie. De kommer från samma katteri ”S Elegant Angels”. Gandalf tog hem pris som bästa senior båda dagarna, han blev också Grand Interntional Premier under denna utställningen och nominerad till Best in Show av kastrater kategori 4. Grattis Gandalf!

Dels marknadskatten Sören. Honom känner ni väl till? Han samlade in pengar till hemlösa katter på bl.a. Ronneby Katthem, som han själv kommer från. Fantastiska 6.530 kronor fick Sören Fernström in! Stort grattis även till honom!

 

Böcker av olika slag

Inte mycket tid för matte att skriva böcker just nu för det är bokföring på gång, till djurskyddsföreningen Fauna. Bra att årsmötet är sent, det var väl tänkt när stadgarna skrevs. Innan var det revision av Djurens Rätt. Inte så betungande att bokföra till den ena föreningen och revidera den andra men det ska också göras. Var och en får dra sitt strå till stacken och just nu är böcker mitt strå.

Missan och Viile

När jag var liten fanns här en katt som hette Missan. Hon var alldeles svart och mycket snäll men hon ville förstås inte leka som jag, jag var ju bara en liten fjös som apporterade bollar i trappan. Missan hade en dotter som hette Bambina men henne såg jag nästan aldrig för hon hade flyttat till grannarna.

Här är en bild på Missan och mig. Matte tänkte på sången ”Ebony and Ivory” när hon såg oss och det stämde för vår del, vi levde tillsammans i harmoni precis som pianotangenterna.

Missan och Viile/Ebony and Ivory
Missan och Viile/Ebony and Ivory

Ebony And Ivory live together in perfect harmony
Side by side on my piano keyboard oh lord why dont we?

We all know that people are the same where ever you go
There is good and bad in everyone

We learn to live we learn to give each other what we need to survive together alive

Ebony and Ivory live together in perfect harmony
Side by side on my piano keyboard oh lord why dont we?