Hemlösa katter

Det finns människor som tror att man kan släppa ut en katt i naturen när man inte längre kan eller vill ha den och att den klarar sig. Så är det inte.

Här i Sverige finns det katter som svälter ihjäl och katter som fryser ihjäl. Vi ser det ofta inte men de djurvänner som försöker hjälpa dessa hemlösa katter ser mycket.

T.ex. den lilla kattungen som satt och skrek efter hjälp och togs in och fick mat men blev sjuk efter någon dag. När han togs till veterinär och röntgades visade det sig att den lilla magen var full med löv. Han hade ätit löv för att överleva. Om han inte gjort det hade han dött långt tidigare. Det finns katter som äter fågelfrö för att klara vintern. Och det finns katter som inte klarar vintern.

De behöver hjälp och det finns många sätt att hjälpa. Alla kan vi göra något. På Kattkommando Syds hemsida finns många tips, små som stora, ekonomiska eller med eget arbete. T.ex. transporthjälp, virka, handla i shopen, teckna försäkringar genom KKS, bli stödhem.

Se här: KKS

Våra katter rekommenderar gärna de fina virkade myntaleksakerna med den allra mest väldoftande kattmynta. Kan köpas från KKS.