När Bonnie var på utställning

 

När jag var liten var jag på kattutställning. Alla vi barn i mamma Kates kull var med. Jag fick åka med husse och matte tidigt på morgonen till Malmö och där träffade vi min uppfödare och mina syskon, både från min kull och mina storasyskon.

 

Först blev vi inskrivna och kontrollerade. Man skulle vara vaccinerad och ha klippta klor och en massa sånt.

Jag hade en egen bur, som var fint inredd med blå gardiner. Där kunde jag vara ifred och vila.

En massa folk kom och tittade på oss men det gjorde inte något för matte, husse och lillmatte satt utanför så det kändes tryggt och de kunde ta ut mig och hålla mig när jag ville.

Sen ropade de ut i högtalarna att det var vår tur och då fick vi gå till domarbordet, jag, mina syskon, matte och mina uppfödare. Domarna tittade på oss och lekte med oss med en sån där rolig fjäderpinne. Flera gånger fick vi gå till domarna och dessemellan satt vi i buren.

Matte och husse turades om att gå runt och titta på allt som fanns att köpa och tog lotter i lotterier och fick gratissaker.

Till slut ropade de ut i högtalarna att min kull hade vunnit pris för bästa kull. Matte och husse var mycket stolta. Vi var nog visserligen den enda kullen som deltog, men ändå!

Matte fick gå i parad med mig. Högt i luften höll hon mig när vi gick på rad alla som hade vunnit. Vi gick förbi massor med människor som satt och tittade på oss och applåderade.

Det var en lång och spännande dag för oss allihop.