Forskning utan djurförsök är framtiden

Forskning utan djurförsök är sedan länge fullt möjligt. För att de framsynta forskare som väljer denna väg skall få ekonomiska möjligheter finns Forska Utan Djurförsök, som tidigare hette Stiftelsen Forskning utan djurförsök. Den har funnits ända sedan 1964 och har ett kontrollerat 90-konto (står därmed under kontroll av Svensk Insamlingskontroll samt av Länsstyrelsen i Stockholm).

När man vill lämna ett bidrag till forskning kan man med fördel göra det genom Forskning utan djuförsök. Då kommer pengarna till nytta utan att skada och orsaka lidande. Själva ger vi av princip endast forskningsstöd hit. Vi vill inte bidra till djurplågeri men gärna till en bättre framtid.

Forskning utan djurförsök
Forskning utan djurförsök

 

2 tankar kring ”Forskning utan djurförsök är framtiden

  1. På 80-talet när matte var aktiv i Nordiska Samfundet mot plågsamma Djurförsök var samma fråga uppe på tapeten och då påstod forskarna att ”det går inte att undvara djurförsök”, ”för mäniskornas säkerhet behövs ex. 50-50 metoden”. Tänk vad lite forskarna har lärt sig om de påstår samma sak än idag. När ska de lära sig att man kan forska på ex. celler och inte behöver plåga oss djur? Morrrrrrrrr /Kitty

  2. Har din matte också varit med där?! Det har matte också och nu reviderar hon Helsingborgsavdelningen. De har bytt namn till Djurens Rätt men matte kallar det fortfarande för Samfundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *